Rundveehouderij

Nieuws

'Makkelijker oogsten van mais in stroken'

Driebergen - Het telen van mais in gefreesde stroken leidt tot een betere benutting van nutriënten, minder structuurbederf en behoud van bodemleven en organische stof.

Veehouders krijgen de mais in stroken eenvoudiger van het land. Dat meldt het Louis Bolk Instituut. Bij het demoproject 'Maisteelt in Stroken' werken loonwerkers, machinebouwers, veehouders, toeleveranciers en onderzoekers nauw samen om de techniek van het telen in stroken verder te optimaliseren.

Veehouders die geïnteresseerd zijn om dit voorjaar de techniek in te zetten kunnen zich aanmelden op www.maisinteeltinstroken.nl. Transportkosten voor het inzetten van de strokenfrees worden vanuit het project gesubsidieerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.