Rundveehouderij

Nieuws

Lidstaten geven groen licht voor zuivelpakket

Brussel – De EU-landbouwministers gaan akkoord met het zuivelpakket. Eerder deze maand stemde ook het europarlement voor de plannen van de Commissie om de marktpositie van melkveehouders te versterken.

Kern van het pakket is dat primaire producenten de mogelijk krijgen om organisaties op te zetten. Daarnaast kunnen lidstaten straks contracten over de levering van melk verplicht stellen.
Nederland is geen groot voorstander van het pakket. Omdat waarborgen voor een zogeheten zachte landing na de afschaffing van de quotering in 2015 ontbreken, onthield staatssecretaris Henk Bleker zich van stemming in de Raad van landbouwministers.
De regeling wordt van kracht zodra deze is opgenomen in het publicatieblad van de EU en geldt tot juni 2020.

Of registreer je om te kunnen reageren.