Rundveehouderij

Nieuws 890 x bekeken

Lager inkomen voor melkveehouder VS

Washington – De gemiddelde Amerikaanse melkveehouder gaat dit jaar minder verdienen dan in 2011.

Het inkomen per boer daalt volgens onderzoekers van het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA met bijna € 48.000 van omgerekend € 179.000 in 2011 naar ruim € 131.000. Dat is volgens het USDA nog steeds een bovengemiddeld inkomen, gezien de resultaten in de laatste jaren.
Voor 2012 moeten de Amerikaanse melkveehouders volgens het USDA rekening houden met oplopende voerprijzen en een dalende melkprijs. Bij het voer wordt naar verwachting vooral de mais duurder, terwijl soja mogelijk iets goedkoper wordt. Aan de opbrengstenkant is de prognose dat alle zuivelproducten in prijs dalen. Toch zullen de prijzen niet zo scherp dalen als in 2009, meent het USDA.
De prognose is verder dat de Amerikaanse melkveestapel licht blijft dalen, maar dat zowel de melkproductie per koe als de totale melkproductie verder toenemen. De zuivelexport evenaart waarschijnlijk niet het record van 2011. Dat zal zijn omdat Chinese importeurs dit jaar vermoedelijk minder grote behoefte hebben aan Amerikaans melkpoeder.

Of registreer je om te kunnen reageren.