Rundveehouderij

Nieuws

Lactalis heeft problemen in Kroatië

Zagreb – Enkele tientallen Kroatische melkveehouders hebben gisteren de belangrijkste toegangsweg naar de hoofdstad Zagreb enige tijd geblokkeerd.
Zij protesteerden daarmee tegen de lage melkprijs die ze ontvangen van Dukat, sinds 2007 een dochterbedrijf van het Franse melkconcern Lactalis.
Volgens de boeren wil Dukat hen een melkprijs van omgerekend 30 cent per liter betalen terwijl contractueel 36 cent is afgesproken. Lactalis ondervindt ook in Frankrijk zelf al tijdenlang moeilijkheden rond het vaststellen van een melkvergoeding. Zij protesteerden daarmee tegen de lage melkprijs die ze ontvangen van Dukat, sinds 2007 een dochterbedrijf van het Franse melkconcern Lactalis. Volgens de boeren wil Dukat hen een melkprijs van omgerekend 30 eurocent per liter betalen terwijl contractueel 36 eurocent is afgesproken. Lactalis ondervindt ook in Frankrijk zelf al tijdenlang moeilijkheden rond het vaststellen van een melkvergoeding.

Of registreer je om te kunnen reageren.