Rundveehouderij

Nieuws 617 x bekeken

Indiërs drinken 150 miljoen ton melk in 2017

New Delhi – De vraag naar melk in India zal toenemen naar 150 miljoen ton melk in 2017. Dit voorspelt de Indian Dairy Association (IDA) op basis van de groei van de bevolking.

De vraag zal verder toenemen naar 200 tot 210 miljoen ton over tien jaar. Op dit moment produceert India 116 miljoen ton melk zelf. ”Een groot deel van de melk zal de komende jaren geïmporteerd worden”, aldus IDA-voorzitter N.R. Bhasin.

Volgens eerdere ramingen van de Rabobank zal de wereldconsumptie van melk richting 2015 jaarlijks met gemiddeld 2,4 procent groeien. Opkomende economieën zijn komende vijf jaar goed voor 82 procent van de groei van de zuivelmarkt. Alleen China en India zijn samen al goed voor 40 procent, aldus de Rabobank.

Of registreer je om te kunnen reageren.