Rundveehouderij

Nieuws

Groupe Bel: geen ontslagen in Europa

Parijs – De nieuwe fabriek voor het kaasje Mini Babybel die Groupe Bel gaat bouwen in de Verenigde Staten zal geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid in Frankrijk zelf.

Dat stelt de tweede man van Groupe Bel, Guillaume Jouët, naar aanleiding van berichten in een aantal Franse kranten. Daarin uiten werknemers van Groupe Bel hun zorg over de toekomst nu de kaasmaker een grote nieuwe fabriek in Dakota gaat neer zetten. Volgens Jouët kunnen de Mini Babybels die nu vanuit Frankrijk naar de VS worden uitgevoerd makkelijk hun weg vinden op de Europese markt waar de vraag net zo sterk toeneemt als in de VS. Hij wijst er bovendien op dat Groupe Bel jaarlijkse rond de 25 miljoen euro investeert in haar Franse faciliteiten.
Groupe Bel zet momenteel jaarlijks 8.000 ton Babybel af op de Amerikaanse markt, dat is meer dan de 6.500 ton die er in Frankrijk zelf van wordt verkocht. De verkopen in de VS zijn daarmee sinds 2007 verdubbeld en Groupe Bel verwacht dat die trend de komende tijd minstens zo door zal gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.