Rundveehouderij

Nieuws 218 x bekeken

Groupe Bel bouwt derde fabriek in VS

Parijs – De Franse Groupe Bel, waartoe ook Leerdammer behoort, gaat een derde fabriek bouwen in de Verenigde Staten.

Met het complex in Brookings in Zuid-Dakota is een bedrag gemoeid van 91 miljoen euro waarvan 20 miljoen door de gemeente wordt bijgedragen in het kader van de werkgelegenheidsbevordering. De eerste fase van de fabriek moet in 2014 draaien en 10.000 ton Mini Babybel-kaasjes per jaar gaan produceren. In dat jaar hoopt Bel echter direct ook te beginnen met een verdere verdubbeling van de capaciteit.

Bel verkoopt op dit moment zo’n 8.000 ton per jaar van die minikaasjes waarmee de VS voor Frankrijk zelf de belangrijkste markt voor dit merk is geworden. De Franse kaasgroep voert behalve Babybel ook La vache qui rit en Boursin op de Amerikaanse markt. Het continent is goed voor 15 procent van de activiteiten van de groep, waarbij 80 procent uit de VS afkomstig is. Bel heeft wat de VS betreft al fabrieken in Kentucky en Wisconsin.

Of registreer je om te kunnen reageren.