Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Grieken willen boycot Nederlandse producten

Athene – De Griekse consumentenbond Inka roept op tot het boycotten van Nederlandse en Duitse waren, diensten, toerisme en winkels.

Veel Grieken zijn het niet eens met de harde opstelling van Nederland en Duitsland in de schuldencrisis. Volgens Inka worden de schulden van Griekenland alleen maar hoger, terwijl het land steeds meer rechten verliest. De organisatie geeft op haar website aan niet meer te geloven in de Troika, een term waarmee de Europese Centrale Bank, het Internationaal Monetair Fonds, en de Europese Commissie worden aangeduid.
Afgelopen woensdag haalde ook de Griekse president Carolos Papoulias al naar Duitsland en Nederland uit. Nederland exporteert jaarlijks voor bijna een miljard euro aan voeding en levende dieren naar Griekenland. FrieslandCampina heeft er twee fabrieken.De Griekse omzet van de zuivelonderneming bedraagt circa 360 miljoen euro. Een woordvoerder van FrieslandCampina laat weten dat de zuivelonderneming tot nu toe weinig merkt van de onrust in Griekenland. ”Ons zuivelmerk Noynoy wordt in Griekenland zeer hoog gewaardeerd en kent een geschiedenis van meer dan tachtig jaar. Daarbij verwerken we melk van Griekse boeren.”
Volgens de woordvoerder werken in Griekenland 500 mensen , voornamelijk Grieken, voor de zuivelonderneming. ”Dan hebben we het nog niet over de mensen die bij aanverwante bedrijven werken.”
Consumentenbond Inka deed eerder boycot-oproepen. Volgens marketingexpert Areti Krepapa van het American College of Greece is Inka vrij invloedrijk. Zo meldt hij in de Volkskrant. ”Het is het grootste instituut dat we hebben om de consument te beschermen.”

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.