Rundveehouderij

Nieuws

FrieslandCampina gaat beweiders terugwinnen

Amersfoort – De verwachting is dat ook dit jaar het percentage weidegang terugloopt, maar FrieslandCampina spant zich dit jaar extra in om te zorgen dat leden blijven beweiden of dat ze weer gaan weiden.

Naast een financiële prikkel zet FrieslandCampina ook in op kennisverspreiding. Die moet plaatsvinden via leden-bedrijven. FrieslandCampina is momenteel bezig met de selectie van twaalf bedrijven, waar cursussen kunnen worden gegeven over weidegang. Het plan is om per regio (Noord, Oost, West en Zuid) elk drie leerbedrijven aan te wijzen. Van die drie per regio moet er telkens één bedrijf zijn dat beweidt, één bedrijf dat beweidt en melkt met robots en één bedrijf dat een kleine huiskavel heeft, maar toch weidegang toepast.
Op deze bedrijven kunnen groepen van acht tot twaalf leden telkens een dag lang kennis opdoen over weidegang. Doel is dat ze extra kennis vergaren om weidegang zo efficiënt en economisch mogelijk toe te passen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kennis die de Stichting Weidegang heeft verworven in het Project Kengetallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.