Rundveehouderij

Nieuws

Franse minister houdt Schmallenberg-overleg

Parijs – De Franse minister van landbouw Bruno le Maire heeft de veterinaire diensten bijeen gehaald voor een overleg over de situatie rond het Schmallenberg-virus in zijn land. In Frankrijk zijn tot op heden 29 gevallen geconstateerd, vrijwel alle in noordelijke regio’s langs de grens met België en Duitsland.

De minister wil vooral de gevolgen van deze nieuwe ziekte voor de veehouderijen in Frankrijk in kaart brengen. Ook heeft hij er bij de veterinaire deskundigen op aangedrongen alles in het werk te stellen om zo snel mogelijk een geschikte serologische testmethode en een vaccin tegen het virus te ontwikkelen. De minister maakte van de gelegenheid gebruik om de veehouders op het hart te drukken alle verdachte verschijnselen onder hun dieren direct te melden aan hun dierenarts.

Of registreer je om te kunnen reageren.