Rundveehouderij

Nieuws 540 x bekeken

'Ecomel blijft in gebreke tegenover bio-leden'

Noordeloos – FrieslandCampina (Ecomel) blijft in gebreke ten opzichte van haar biologische leden. Het heeft eerder gemaakte afspraken geschonden en laat vervolgens niets van zich horen en gedraagt zich ook anderszins niet als een coöperatie. Dit zegt Teunis Jacob Slob, voorzitter van de vereniging van biologische melkveehouders De Natuurweide en lid van Ecomel, de ledenorganisatie van biologische melkveehouders van FrieslandCampina.

Slob wil dat de coöperatie zo snel mogelijk helderheid geeft aan de leden over de vergoeding voor biologische melk. Hij blijft zich op het standpunt stellen dat de Ecomel-leden een meerprijs moeten krijgen volgens de eerder afgesproken meerkostensystematiek.
FrieslandCampina lijkt daar tot nog toe niet voor te voelen, getuige de stand van zaken in het overleg met een werkgroep van Ecomel-boeren. Daar heeft FrieslandCampina gesteld dat het niet meer wil betalen dan het huidige aanbod, maar dat het in de sfeer van de aanvullende voorwaarden wil proberen iets extra’s te doen voor de biologische leden.

Slob hoopt dat FrieslandCampina zo snel mogelijk de toegezegde extra ledenvergadering van Ecomel uitschrijft en zich ook houdt aan eerdere afspraken.

Of registreer je om te kunnen reageren.