Rundveehouderij

Nieuws

Duitse Holstein-export houdt hoog peil vast

Bonn – De Duitse export van Holstein-runderen is in 2011 iets gedaald maar bleef voor het derde achtereenvolgende jaar boven de 70.000. Dat meldt fokkerijfederatie Deutscher Holstein Verband (DHV).

Het exacte aantal buiten Duitsland afgezette fokdieren was 71.846. Binnen de EU werd daarvan 37 procent afgezet, met het zuiden (Griekenland, Italië, Portugal en Spanje) als grootste afnemer. Ook Noord-Afrika blijft met aandeel van 33 procent een aanzienlijke afnemer. Dit jaar verwacht DHV ook veel van Turkije. Deze markt ging november vorig jaar open. Tevens hopen de exporteurs op minder rompslomp als Duitsland de blauwtongvrije status wordt toegekend. Dat gebeurt naar verwachting in de loop van dit 1e kwartaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.