Rundveehouderij

Nieuws

DTO komt met garantiecertificaat van 34 cent

Emmeloord - Melkveehouders kunnen hun melkprijs voor een jaar lang vastzetten op 34 cent per kilo.

Dit heeft Dairy Trading Online (DTO) bekendgemaakt. De onderneming kondigde in oktober vorig jaar de introductie aan van melkprijs garantiecertificaten. Daarmee kunnen melkveehouders hun melkprijs voor een bepaalde periode, en tegen betaling, vastzetten op een gegarandeerde prijs. DTO wil niet bekend maken hoe groot het volume is waarop melkveehouders kunnen inschrijven. Het zou echter gaan om een partij met een beperkt volume.

DTO stelt dat het moeilijk was om met een goede prijs te komen, maar meent dat een gegarandeerde uitbetaalprijs van 34 cent voor een heel jaar vooruit geen slecht aanbod is. "Het zijn economisch onzekere tijden", motiveert directeur Aris van Ommeren. "Hier wil onze afnemer echter voor gaan." Als het beoogde volume niet vol komt, dan hoeft DTO haar afnemer niet voor 34 cent per kilo bij te leveren. Is er meer belangstelling voor levering van melk dan het contractvolume toestaat, dan is dat pech voor de boeren die ook hadden willen leveren.

Tussen de aankondiging van de garantiecertificaten en het bekendmaken van een eerste contract waar boeren op kunnen inschrijven zit een periode van ruim drie maanden. Dat is, zo zegt Van Ommeren, omdat het juridisch sluitend maken van alle contractvoorwaarden vrij veel tijd kostte.

Of registreer je om te kunnen reageren.