Rundveehouderij

Nieuws 364 x bekeken

Canada houdt Schmallenberg-virus goed in de gaten

Ottawa – De Canadese Voedselinspectiedienst (CFIA) volgt de ontwikkeling van het Schmallenberg-virus in Europa op de voet. Canada ziet nog geen noodzaak om de grenzen als gevolg van het virus dicht te gooien voor Europees vee.

Canada importeert al geen levende runderen, schapen en geiten uit Nederland. Er gaat enkel een klein volume eendagskuikens naar Canada. ”Mocht Canada de grenzen dichtgooien, dan zou dat geen effect hebben op de Nederlandse handel van herkauwers”, aldus het Productschap Vee en Vlees.

Canada werkt op dit moment samen met de Amerikaanse autoriteiten om zoveel mogelijk relevante informatie over het Schmallenberg-virus te verzamelen. De landen willen hiermee de vinger aan de pols houden om zo snel mogelijk te kunnen reageren op de situatie.

Tot nu toe hebben Rusland, Egypte en Oekraïne als gevolg van de Schmallenberg-uitbraken de grenzen voor Nederlandse runderen, schapen en geiten dichtgegooid.

Of registreer je om te kunnen reageren.