Rundveehouderij

Nieuws

Britse pers legt verband tussen Schmallenberg en gezondheid

Londen – Een groot aantal Britse zondagskranten legt verband tussen het Schmallenberg-virus en de volksgezondheid.

In het verleden is vaak gebleken dat dit soort verhalen direct gevolgen kan hebben voor de verkoop van de betrokken producten, in dit geval vooral lamsvlees.

De miljoenenkrant Daily Mail gaat daarbij het verst door te stellen ‘dat urgente onderzoeken aan de gang zijn om vast te stellen of het killer-virus dat de lammeren in onze velden vernietigt een bedreiging vormt voor de mens’. "Op dit moment wordt dat niet gedacht maar het is een nieuw virus waarvan nog weinig bekend is", aldus de krant.

Ook de meer serieuze Sunday Telegraph en de BBC besteden uitgebreid aandacht aan het Schmallenberg-virus. Volgens de Telegraph kan dat ‘een catastrofe voor onze schapenwereld worden.’ "Gemiddeld worden elk voorjaar 16 miljoen lammeren geboren in ons land. Die leveren zo’n 110 euro per stuk op. Als die inkomsten wegvallen op boerenbedrijven die toch al in problemen verkeren, dan kan dat ernstige gevolgen hebben", stelt de Telegraph.

Of registreer je om te kunnen reageren.