Rundveehouderij

Nieuws

Brits Schmallenberg-tal naar 83

Londen – Het aantal gevallen van Schmallenberg in Groot-Brittannië is opgelopen tot 83. Dat is negen meer dan een week geleden.

Dat meldt de dierengezondheidsdienst Ahvla laten weten. De meeste besmettingen doen zich nog steeds voor in het zuiden en zuidoosten van het land, maar het besmette gebied breidt zich wel gestaag over het land uit. De National Farmers Union heeft eerder gesteld dat het officiële aantal gevallen waarschijnlijk lager ligt dan de werkelijkheid. Een woordvoerder benadrukt echter dat de epidemie wel in perspectief moet worden gezien: ”Vorig jaar werden in totaal 25.000 runderen geslacht wegens rundertb en tot nu toe hebben we nog geen honderd gevallen van Schmallenberg.”

Of registreer je om te kunnen reageren.