Rundveehouderij

Nieuws

Arla’s omzet op Nederlandse markt plus 21 procent in 2011

Aarhus – Arla heeft vorig jaar op de Nederlandse markt de omzet met 21 procent opgekrikt naar 309 miljoen euro. Dat heeft Arla donderdag meegedeeld bij de presentatie van de jaarcijfers van het concern. Arla Nederland-directeur Andrew Simpson noemt de groei helemaal niet zo gek.

Circa 215 miljoen euro van de omzet is gehaald op de consumentenmarkt. Simpson: ”We hebben in 2011 een aantal kaasproducten toegevoegd aan ons assortiment en die zijn goed opgenomen tot dusver.”
Arla noemt geen concreet resultaatcijfer maar stelt wel vast dat het resultaat onder druk stond, in het bijzonder bij de verswaren. ”Niettemin heeft Arla totaal bekeken een positief resultaat gedraaid in Nederland,” zo heet het in de toelichting van de zijde van het concern.

Of registreer je om te kunnen reageren.