Rundveehouderij

Nieuws 365 x bekeken

Aantal meldingen Schmallenberg-virus op 516

Den Haag- De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft tot dinsdagmiddag 12.00 uur 516 meldingen gekregen van misvormde lammeren en kalveren die mogelijk besmet zijn geweest met het Schmallenberg-virus.

In Nederland is het virus bij 4 runderen, 91 lammeren en 5 geiten aangetoond. 75 runderbedrijven, 23 schapenbedrijven en 5 geitenbedrijven zijn nog in onderzoek. Het aantal meldingen van misvormde kalveren loopt sneller op dan het aantal meldingen. Sinds 23 januari heeft de NVWA meer meldingen van kalveren dan van lammeren binnengekregen.

In andere Europese landen blijft het aantal Schmallenbergbesmettingen nog steeds stijgen. In Duitsland is het virus in 473 dieren aangetoond, in Engeland 29 dieren, in België 104 dieren en in Frankrijk 94 dieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.