Rundveehouderij

Nieuws 165 x bekeken

Aantal Schmallenbergbesmette bedrijven in Duitsland overstijgt de 200

Greifswald - Het aantal Duitse bedrijven dat met het Schmallenberg-virus besmet blijkt te zijn groeit nog met de dag. Bij de centrale instantie, het Friedrich-Loeffler-Institut, staat de teller momenteel op 215, waarvan 200 bedrijven met schapen.

Ook de mate waarmee het virus zich over het land blijkt te hebben verspreid neemt nog steeds toe. In totaal heerst het virus, uitgaande van de huidige stand van zaken, in 8 van de 16 deelstaten. De jongste aan de lijst toegevoegde deelstaat is Saksen-Anhalt. Eerder deze week kwamen de deelstaten Brandenburg en Thüringen er bij. Behalve bij 200 schapenbedrijven zijn ook besmettingen gemeld op 7 rundvee- en 8 geitenbedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.