Rundveehouderij

Nieuws 1127 x bekeken

Voorlopig akkoord tussen GD en NSFO

Deventer – De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) en de Nederlandse Schapen- en Geitenfokkers Organisatie (NSFO) hebben een voorlopig akkoord gesloten over het opheffen van de belemmeringen rondom fokdagen voor zwoegervrij-gecertificeerde dieren.

De GD is bereid om tot medio 2013 tegemoet te komen aan de wens van een afvaardiging van de NSFO, om fokkers die deelnemen aan de zwoegerziektebestrijdingsprogamma’s van de GD en SFO toe te staan de gemeenschappelijke fokdag te bezoeken. Dit heeft voorlopig geen consequenties voor hun status aangaande zwoegerziekte. Na 1 juli 2013 vindt er een evaluatie plaats.

In de gezamenlijke verklaring laten de organisaties weten dat er nog geen sprake is van volledige erkenning of acceptatie door de GD van de door de NSFO afgegeven zwoegerziektestatussen. Aankoop van NSFO-gecertificeerde dieren door een GD-gecertificeerd bedrijf heeft dus nog consequenties voor de zwoegerziektestatus van een door de GD gecertificeerd koppel.

Of registreer je om te kunnen reageren.