Rundveehouderij

Nieuws 7 reacties

Vijftien EU-lidstaten overwegen verplichte levercontracten

Brussel – In totaal overwegen vijftien Europese lidstaten verplichte contracten tussen melkleverancier en melkontvanger in te voeren.

Dat blijkt uit een overzicht van de Europese Commissie. Acht van de landen overwegen een minimale contractduur variërend van een halfjaar tot vijf jaar. De overige EU-landen hebben niet de intentie met contracten te gaan werken.

Laatste reacties

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • agratax2

  Leuk alternatief voor het melkquotum. Zo is boer gegarandeerd van afzet en de fabriek van grondstof. Coöperaties hebben al leveringsrecht en afname plicht voor hen is het vastleggen van hoeveelheden een optie om een overvoerde markt te voorkomen.

 • gerard364099

  leuke optie
  maar dan ook een goede prijs
  zodat je niet een megaplas moet volmelken
  voor een modaal inkomen

 • Peerke1

  Heel erg duidelijk is wel, dat men niet van het Quotum af wil. Zonder Quotum komt voor vele boeren het bankroet als een dief in de nacht en wij willen bij het leger der werklozen niet nog eens een beduidend aantal boeren vertegenwoordigd zien.

 • alco1

  De melkquotering heeft nog nooit gewerkt, dat kon je wel zien aan de jaren 2008 ,2009. Het enigste waar het voor gezorgd heeft dat de stoppers er warmpjes bij zitten. Als de quotering door de boeren zelf geregeld was, dan had het wel succesvol kunnen zijn. De staat kreeg echter de regie in handen, met als voornaamste doelstelling, een niet te duur voedselpakket.
  Verder gaan met de quotering zoals die nu is zal dus alleen maar tot gevolg hebben, dat het bedrijfskapitaal nog verder uitgehold wordt.
  Nu met de vrijere wereldmarkt lijkt mij quotering welhaast ondoenlijk, maar misschien heeft iemand hopelijk nog een goed werkbaar idee. In ieder geval beter dan in bovenstaand artikel, waar de wereldmarkt zich bij in de handen gaat wrijven.

 • Mels

  Quotum eraf,steun eraf,bemoeienis eraf en ga maar lekker an de gang,moet je opletten hoe weinig melkveehouders er overblijven nadat ze uitgeknepen zijn door de grootgrutters.Er gaan zowiezo klappen vallen,zorg voor EV en je kom erdoor.zoniet jammer de pammer,de bank zal je de nek omdraaien omdat die geen risico dragen voor dat miljoen wat ze uit hebben staan voor die nieuwe stal.

 • agratax2

  @Meis. Misschien mag de boer die volgens jouw de nek wordt omgedraaid wel door melken, zijn grote passie, maar nu als knecht van de bank. De bank heeft geen behoefte aan verkoop met een grote restschuld. Die hebben ze al genoeg bij de burger uitstaan. Ik vermoed dat het net gaat als met de kassen die onder water staan, door ploeteren om niet te verhongeren en om nooit meer de winst te pakken, die is voor de geldschieter/slaven drijver.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.