Rundveehouderij

Nieuws

Tesco biedt Britse Vion-boeren garantie

Londen – De Britse supermarket Tesco garandeert de leveranciers van runderen en lammeren naar twee Vion-vleesbedrijven in Groot-Brittannië dat ze hun geld in ieder geval zullen ontvangen.

Tesco zegt daarmee aan heersende onrust onder de boeren tegemoet te komen. "Tesco is op de hoogte dat geruchten onrust veroorzaken bij de rundvee- en lammerenboeren die ons beleveren via onze grootste verwerkers St Merryn Foods en McIntosh Donald. Om die zorgen te verlichten, is Tesco bereid om te verzekeren dat we de kostprijs van alle rundvlees en lamsvlees dat via deze fabrieken aan ons wordt geleverd zullen vergoeden tot beide bedrijven zijn verkocht en de nieuwe eigenaren zich hebben kunnen installeren." De garantie geldt voor zes maanden of tot er nieuwe eigenaren voor beide bedrijven zijn gevonden.

Zowel St Merryn Foods als McIntosh Donald behoren tot de rund- en lamsvleesactiviteiten van Vion in Groot-Brittannië. Die activiteiten staan in de etalage omdat Vion al haar Britse activiteiten stopzet. Voor de varkensdivisie is inmiddels een management buyout geregeld maar voor de andere activiteiten is tot nu toe geen nieuwe eigenaar gevonden of in ieder geval bekendgemaakt. Vion heeft wel steeds gesteld dat er gesproken wordt met een aantal belangstellende kandidaten.

Of registreer je om te kunnen reageren.