Rundveehouderij

Nieuws 14 reacties

Sperma-importeurs lopen miljoen euro mis

Doetinchem – Sperma-importeurs, verenigd in de Vereniging Sperma Importeurs (VSI), lopen naar schatting 1 miljoen euro per jaar mis door de import van illegale rundersperma. Dat zegt VSI-woordvoerder Walter Liebregts.

Hij schat dat jaarlijks zo’n 50.000 rietjes rundersperma illegaal worden geïmporteerd die zo’n 20 euro onder de normale Nederlandse verkoopprijs worden aangeboden. Het gaat volgens Liebregts om vijf á zes man die op grote schaal illegaal rundersperma importeert. De rietjes worden vervolgens door tussen de tien á twintig verkopers op de markt gebracht.

De VSI heeft een klacht ingediend bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit over de import van illegale sperma. Zij moeten kijken of er juridische stappen tegen de importeurs van illegale sperma kunnen worden genomen.

Melkveehouders zijn veelal niet op de hoogte dat ze illegaal sperma op het bedrijf gebruiken. Ze kunnen het controleren, maar moeten daar de nodige moeite voor doen. Daarom richt de VSI zich in eerste instantie op de importeurs van illegale sperma.

Laatste reacties

 • Ceas

  Je blijft toch lachen..Ze lopen geld mis.
  De VSI doet aan Kartelvorming ik denk dat daar maar eens de NmA naar moet kijken. Dan gaat de handel in z.g.n. illegaal sperma snel over. Het is toch begrijpelijk dat melkveehouders voor hun eigen op komen..
  Deze praktijken zie je ook in de spermahandel van paarden een grote groep hengstenhouders die zich verenigd hebben in de bond van hengstenhouders.
  En ook hier zie je dat fokkers zulke lieden (bonden) proberen te omzeilen..wat zeer gebruikelijk is..Je kunt als fokker beter de tussencommissies zelf in de zak steken..
  Lees onderstaande artikel en er is in 25 jaar niets veranderd met of zonder AID-VWA.
  succes met de 'handel'.
  http://members.chello.nl/~j.coolen/grossoz.htm

 • voortman

  Rietjes die in het buitenland 'op de boer' tussen de € 5 en € 10 kosten worden in Nederland aangeboden voor € 20 of meer....... Logisch dat dan anderen een stukje van de koek mee willen pikken...... Zolang het sperma maar netjes door de buitenlandse- en Nederlandse veterinaire diensten wordt gecontroleerd en geregistreerd is er niets mis mee.

 • BLENKE

  verdient die koole liebreghts nog niet genoeg ,gun een ander ook wat! bij jouw club koop ik in elk geval nooit geen sperma meer .het is maar goed dat die handelaren er tussen lopen concurrentie moet er blijven de boer moet ook nog wat verdienen

 • jan1966

  Het 'illigale sperma' is niets anders dan sperma dat buiten de officiele importeur naar Nederland gehaald wordt, er is helemaal niks mis met dat sperma ,komt allemaal van hetzelfde ki station waar de Nederlandse importeurs ook de rietjes weghalen. Waltertje Liebrechts doet nu huilie huilie omdat hem centjes kost.
  Een groot aantal sperma importeurs zijn zo-wie-zo de paria's van de Nederlandse melkveehouderij

 • NoordHollander

  vermakelijke verhaaltjes van de vsi, maar door hun lidmaatschap van t ges worden ze toch binnenkort slapend rijk met genomicssperma van alle toppertjes

 • marina1904

  Lierechts wil zeker nog een duurdere mercedes over de ruggen van de boeren niks meer afnemen van diehuilebalk

 • koestal

  concurrentie is gezond ,moet ook van de NMA

 • koestal

  als ze maar op tijd drachtig worden,dan is er al winst voor de boer

 • koestal

  er is veel windhandel

 • koestal

  er is al miljoenen aan verdiend over de rug van de boer

 • theokemme

  we worden al genoeg leeg gezogen door zulke spermahandelaren

 • koestal

  de Mercedes of BMW maar weer inleveren

 • koestal

  ik vermoed dat er prijsafspraken zijn

 • ...............

  kostprijs van 1 rietje ligt tussen de 3 en 5 euro, zit alles in zelfs voer en huisvesting. Dus word er gigantisch verdiend aan de rietjes en de afnemer, ach die zegt maar weer niets.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.