Rundveehouderij

Nieuws 1163 x bekeken

Productie groenvoederdrogerijen flink toegenomen

Woudsend – De productie van de Nederlandse groenvoederdrogerijen (VNG) is in het afgelopen seizoen flink toegenomen tot ruim honderddertienduizend ton.

Vorig seizoen werd er door de aangesloten drogerijen meer geproduceerd, maar dit jaar is de productie van Oosterwolde niet meegerekend. De drogerij is overgenomen door een particulier en op 1 juli gestart met de productie. De drogerijen is Oostwold, Opeinde en Ruinerwold hebben hun productie flink zien toenemen. De productie in Abbekerk en Kortgene is wat gedaald. De toegenomen productie is volgens VNG-voorzitter Eiko Jan Duursema vooral een gevolg van de hoge krachtvoerprijzen. De productie van grasbrok als eiwitbron vormt een alternatief voor het dure krachtvoer.

Of registreer je om te kunnen reageren.