Rundveehouderij

Nieuws 596 x bekeken

Noord-Ierse melkprijs zakt iets in

Belfast – Op de maandelijkse melkveiling van United Dairy Farmers in Belfast is donderdag een notering tot stand gekomen van 29,35 pence (36 cent) per liter.

Dat is één pence lager dan de notering tijdens de november-veiling maar tegelijk ongeveer een pence hoger dan de notering van een jaar geleden. Op deze laatste zitting van het jaar werd 42 miljoen liter verhandeld, een nagenoeg normale hoeveelheid voor de Noord-Ierse melkveiling.

De daling van de Noord-Ierse melkprijs gaat wel in tegen de trend in de rest van Groot-Brittannië waar de melkprijzen de laatste tijd gestaag omhoog gaan. Enkele grotere Britse afnemers hebben ook voor januari al weer een lichte stijging van hun melkprijs aangekondigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.