Rundveehouderij

Nieuws 1362 x bekeken 1 reactie

Meeste Vlaamse melkveehouders willen quota houden

Brussel - Een meerderheid van ruim 55 procent van de Vlaamse melkveehouders wil de melkquotering graag behouden.

Dit blijkt volgens het Vlaamse Algemeen Boeren Syndicaat (ABS) uit een enquête die het ministerie van landbouw in Vlaanderen heeft gehouden. Voor ABS-voorzitter Hendrik Vandamme is dat koren op de molen, zo meldt de Belgische nieuwssite Vilt.

Net als de Nederlandse NMV en de DDB is het ABS van mening dat de melkveehouderij behoefte blijft houden aan een reguleringsinstrument. Wordt de melkproductie volledig vrijgegeven, dan dreigen te lage melkprijzen, omdat Europa dan moet concurreren met onder meer Nieuw-Zeeland. Verdwijnen van de quotering is volgens Vandamme funest voor een leefbare melkveehouderij in Europa.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.