Rundveehouderij

Nieuws 20 reacties

Koeien Jasper S. verkocht

Oudwoude - De familie van Jasper S. heeft de veestapel van circa 100 koeien verkocht. Dat heeft de advocaat van S. gezegd tegenover de Leeuwarder Courant.

Jasper S. bekende begin deze maand dat hij Marianne Vaatstra had vermoord. De advocaat stelt dat de boerderij te duur was om te kunnen worden gehandhaafd. Nadat Jasper S. werd opgepakt, zorgde een uitzendkracht voor het vee. De dieren zijn voor het overgrote deel verkocht aan boeren in Friesland en Groningen. Een klein aantal onverkoopbare dieren zijn afgevoerd naar het slachthuis. De familie blijft wel de boerderij bewonen omdat ze hieraan gehecht zijn, aldus de advocaat, en niet door de gemeenschap worden uitgesloten vanwege de moord.

Vaatstra werd op 1 mei 1999 op 16-jarige leeftijd verkracht en vermoord toen zij 's nachts met de fiets op weg naar huis was. Er bestonden verdenkingen richting bewoners van het asiekzoekerscentrum nabij Kollum, maar uit DNA-onderzoek onder mensen in een straal van 5 kilometer rond het plaats delict kwam Jasper S. naar voren.

Laatste reacties

 • gerrito

  oke

 • info104

  Het is wel jammer voor vrouw en kinderen dat dit allemaal zo loopt , maar vader die altijd dat werk deed komt er de eerste jaren niet meer aan toe dus is dit een heel goede beslissing, en laat het een heel goeie les voor een ieder zijn dat wanneer je een keer in je leven zón domme fout maakt je deze gevolgen kan verwachten en terecht.

 • johannetje

  wat een tragedie voor vrouw en kinderen......

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • ghlegebeke

  stome fout van Jasper dat hij Marijanne vermoord heeft om spooren te wissen
  had hij dat meisje maar in leven gehouden (dan wert er 1jaar overgepraat)was
  beter geweest voor het heele gezin en voor jasper kon hij zijn koeien gewoon
  houwen met een half jaar was die de bak weer uit.

 • PWisse

  @ghlegebeke

  Ah, hier spreekt de deskundige..

 • Bison

  Ah,het lijkt erop dat de redactie het wel eens is met meisjes verkrachten en vermoorden anders had mijn reactie om die ahum'' 'aardige man' 10 minuten onder water te houden niet verwijderd geworden.

 • willepy

  helaas voor de vrouw en kinderen,maar zo'n misdaad( en dan ook nog een idioot die schrijft met' wert' en 'spooren' etc. die bijna goedkeuring geeft aan verkrachting) mag flink gestraft te worden.
  het zou je EIGEN dochter maar zijn.

 • J@gertje

  Ik begrijp niet dat je als dader al die jaren met zo'n slecht geweten hebt rond kunnen lopen.

  Diep triest.

 • Mozes

  Mijn weerzin tegen deze misdaad maakt dat ik geen enkel medelijden voel dat de koeien verkocht zijn.
  Mijn besef dat deze man knettergek moet zijn maakt dat ik geen leedvermaak voel dat de koeien verkocht zijn.
  Alleen met verbijstering toekijken.

 • jansnuffel

  Het is verschrikklijk, maar niets menselijks is ons vreemd, om sex te hebben. Als je thuis dan ruzie hebt gehad is onverstandig om andere vrouwen te nemen. Dan kun je beter maar naar de stal gaan om die pony aan te drukken of het zuigkalf geven. Maar laat dochters enzv, gevrijwaard.

 • minasblunders1

  Die Jasper S is niet de enige gestoorde, als ik dit zo lees!

 • Bison

  Jansnuffel de pervert, ik hoop dat die pony goed afslaat.

 • Mozes

  Minasblunders1, vaak ben ik het niet met jou eens geweest, dit keer echter wel.

 • josrodenburg

  het is maar de vraag of jasper het wel gedaan heeft. al het overige bewijs en getuige verklaringen zijn aan de kant geflikkert!! er is bewijs nooit meegenomen in het onderzoek zo als een bebloede jas die aan de politie gegeven was en nooit wat mee gedaan is. ineens hebben ze een haartje van een jasper met een psychisch verleden toevallig. en die allochtonen die het gedaan hebben zijn zeker toevallig een dag erna naar noorwegen over geplaatst??? ik ben geen complot denker maar dit stinkt aan alle kanten. en ja als je als dader bestempeld word kun je alleen nog maar bekennen voor straf vermindering. en politie man peter de vries (die geen politie is ) brengt het naar buiten hoe logisch is dat????

 • Mozes

  Ik had op televisie al gehoord dat er een rascistische groep zou zijn die kost wat kost wil geloven dan allochtonen het gedaan hebben. Nu worden we hier op het forum ook voor het eerst mee geconfronteerd.
  Wat betreft het bewijs tegen Jasper S.: ze hebben niet alleen een haartje met zijn DNA maar sperma met zijn DNA IN het lichaam van Marianne Vaatstra gevonden. Als Jasper S. niet de dader is dan leg jij mij maar eens uit hoe het sperma van Jasper S. IN het lichaam van Marianne Vaatstra is gekomen.

 • jansnuffel

  k heb begrepen dat hij onmiddelijk heeft bekend. Het heeft hem zelf ook jaren dwars gezeten dat hij verkeerde keuzes heeft gemaakt. Wat heeft hij zelf geleden.

 • jamiemf

  jansnuffel, had hij hem nou maar met de pony gedaan idioot !!

 • Mozes

  Het gaat in dit soort gevallen helemaal niet om sex. Het klinkt misschien wat poëtisch maar sex zou je kunnen vergelijken met een glas. Je kunt er een wijn in schenken van genegenheid, liefde en respect. Je kunt er echter ook gif of zwavelzuur in schenken. Jasper S. werd die nacht beheerst door een waanzinnige agressie. Het ging niet om sex, hij wilde het slachtoffer gif en zwavelzuur laten drinken.
  Hij heeft Marianne Vaatstra niet vermoord om een getuige uit de weg te ruimen. Het moorden was een onderdeel van zijn agressie. Zijn agressie was zo groot dat zelf nadat hij Marianne Vaatstra verkracht en gewurgd had zijn agressie nog niet bekoeld was en hij geheel overbodig het inmiddels ontzielde lichaam nog de keel heeft afgesneden. Zijn agressie is te vergelijken met een roofdier die uitgehongerd en gefrustreerd over vele mislukte jachtacties eindelijk een prooi te pakken heeft en zich er boven op stort en begint te verscheuren. Zeer angstaanjagend.

 • Bison

  Jansnuffel het is maar goed dat jij zijn rechter niet ben geweest,jij had waarschijnlijk het meisje de schuld gegeven en hem vrij gezet inplaats van vierendelen

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.