Rundveehouderij

Nieuws 1317 x bekeken

Kaas duurder verkocht op internetveiling Fonterra

Auckland - De opbrengsten van zuivelproducten op de internetveiling van de Nieuw-Zeelandse coöperatie Fonterra zijn dinsdagmiddag licht gestegen. De beursindex laat een stijging zien van 1,1 procent ten opzichte van de laatste veiling op 4 december.

De grote stijgers zijn cheddarkaas (plus 3,9 procent) en rennet caseïne (wrongel). Die laat een plus zien van 6,5 procent. Het voor Europa belangrijke mageremelkpoeder steeg met 1,1 procent naar 3.419 dollar per ton (2.598 euro).

Niet alle producten lieten een stijging zien. Zo daalden vollemelkpoeder en boterolie in prijs. Dit is gezien de tijd van het jaar geen uitzondering, de daling is alleen wel kleiner dan gewoonlijk het geval is. Vollemelkpoeder kost gemiddeld 3.147 dollar per ton (2.391 euro) dit is een daling van 0,7 procent. Boterolie daalde met 0,5 procent naar 3.180 dollar per ton(2.416 euro).

Of registreer je om te kunnen reageren.