Rundveehouderij

Nieuws 420 x bekeken

Italiaanse politie onderzoekt overname binnen Lactalis

Rome – De financiële brigade van de Italiaanse politie heeft invallen gedaan in kantoren van kaasfabrikant Parmalat en zijn Franse moederbedrijf Lactalis. Dat is gebeurd wegens vermeende malversaties rond de overdracht van Lactalis' Amerikaanse belangen aan Parmalat.

In mei 'verkocht' Lactalis zijn dochter in de Verenigde Staten voor 694 miljoen euro aan zijn eigen Italiaanse onderneming. Die transactie heeft nu vraagtekens doen rijzen bij de Italiaanse toezichthouder op de effectenbeurs Consob waar Parmalat, en via een omweg daarmee Lactalis, nog steeds genoteerd is.

Consob onderzoekt met name of Parmalat, dat een aantal jaren geleden na een groot schandaal failliet is gegaan, niet op illegale wijze van zijn financiële middelen gebruik heeft gemaakt om de transactie te betalen. Behalve de kantoren van beide zuivelbedrijven zijn ook vestigingen van de betrokken accountants en advocaten en van de Italiaanse bank Mediobanca onderzocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.