Rundveehouderij

Nieuws 1249 x bekeken

FrieslandCampina neemt Duitse tak op de schop

Amersfoort - FrieslandCampina neemt haar Duitse zuiveltak op de schop. De onderneming wil in de komende jaren stevig gaan optimaliseren en investeren in de bestaande vier productielocaties.

Doel van de operatie is om concurrentiegerichter te worden op deze zeer competitieve Duitse markt. Met name het kernmerk Landliebe wordt verder uitgebouwd. Andere belangrijke merken zijn: Optiwell, Puddis en een viertal regionale merken.

FrieslandCampina stelt uitdrukkelijk dat geen van de vier bestaande vestigingen wordt gesloten. Wel komen naar verwachting 230 functies te vervallen bij de Duitse fabrieken. Er staan fabrieken in Keulen, Heilbronn, Gütersloh en Schefflenz. Er werken nu in totaal 1500 mensen. Hoofdvestiging is Heilbronn.

De veranderingen betreffen duidelijk meer dan alleen een optimaliseringsslag, zo maakt FrieslandCampina duidelijk. In de Duitse fabrieken wordt ook flink geïnvesteerd in vernieuwing van productieprocessen en -lijnen. Daarnaast wordt bestaande overlap van activiteiten weggesneden en zullen de vier bedrijven veel meer tot een eenheid worden gesmeed. Voor de Duitse leden hebben de aanpassingen geen gevolgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.