Rundveehouderij

Nieuws

Fransen eten minder lamsvlees

Parijs - De Franse consumptie van lams- en schapenvlees ligt dit jaar negen procent lager dan in 2011. Dat vertaalt zich in een daling van het aantal geslachte lammeren met bijna drie procent en een terugloop van de invoer van lamsvlees met vijf procent.

In de maand oktober lag het aantal geslachte schapen en lammeren weliswaar 14 procent hoger dan vorig jaar maar dat komt omdat het offerfeest in die maand viel en vorig jaar in november werd gehouden. Over het jaar tot eind oktober komt het aantal geslachte lammeren uit op rond de 3,3 miljoen, dat is 2,8 procent minder op jaarbasis. In oktober werd bovendien 13 procent minder van dit soort vlees ingevoerd terwijl die daling over het jaar tot dan toe op vijf procent uitkomt.

Of registreer je om te kunnen reageren.