Rundveehouderij

Nieuws 969 x bekeken

Danone gaat bezuinigen in Europa

Parijs - Het Franse Danone gaat snijden in de kosten van haar Europese activiteiten en die ook herstructureren. Danone acht dat noodzakelijk om het hoofd te bieden aan de aanhoudende neergang in de Europese economie en in het consumentengedrag.

Danone wil met het aanpassingsplan over twee jaar in totaal 200 miljoen euro bezuinigen. ''Het plan is gericht op het verminderen van de algemene en administratieve kosten voor de groep en haar Europese dochterbedrijven en aanpassing van de managementorganisatie in Europa die is ontworpen voor een groeiomgeving.'' Op die manier hoopt Danone haar concurrentiepositie weer op te vijzelen. Danone denkt het eventuele verlies van arbeidsplaatsen via natuurlijk verloop te kunnen regelen. Wat dat alles betekent voor Numico, de Nederlandse dochter van de Franse onderneming, wordt verder niet bekend gemaakt.

De aankondiging komt ongeveer een maand nadat de activistische Amerikaanse belegger Nelson Peltz een belang van één procent in Danone heeft genomen. Peltz staat er om bekend dat hij aandelen koopt in grote ondernemingen die volgens hem voor verbetering vatbaar zijn. In een aantal gevallen heeft zijn optreden geleid tot de verkoop van bepaalde activiteiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.