Rundveehouderij

Nieuws 654 x bekeken 1 reactie

Britten vrezen ernstiger gevolgen Schmallenberg

Malvern – De Britse National Sheep Association (NSA) vreest dat het Schmallenberg-virus dit seizoen ernstiger gevolgen voor de lammeren heeft dan in vorige jaren. Volgens de NSA wijzen steeds meer tekenen erop dat meer lammeren verloren gaan.

De bond denkt dat dat ook het geval is in andere Europese landen, maar 'door een gebrek aan harde feiten is het moeilijk de ware omvang van het probleem vast te stellen'.

Volgens NSA zou meer data beschikbaar zijn als voor Schmallenberg een meldingsplicht gold. ''Hoewel dat misschien niet in het belang van de sector is, omdat het dan weer gevolgen gaat hebben voor de handel en de export van dieren, ware het toch goed geweest als de overheid in ieder geval meer gegevens over Schmallenberg ging bijhouden. Dan hebben we tenminste een betere basis om onze strategie op af te stemmen'', denkt directeur Phil Stocker. ''Op grond van wat we tot nu toe hebben gezien bij de vroege lammeren beginnen we ons in ieder geval ernstig zorgen te maken.''

Stocker wijst er daarbij op dat bij het doorlichten van ooien relatief veel mislukte zwangerschappen of misvormde lammeren zijn ontdekt, een trend die zich volgens Stocker ook voor doet bij koeien.

Eén reactie

  • Tiny1946

    Schmallemberg we moeten zorgen dat er een vaccin komt, het kost handen vol geld bij de koe boer en bij de schapen houder.

Of registreer je om te kunnen reageren.