Rundveehouderij

Nieuws 1674 x bekeken

Arla koopt rechten op bejaard maar succesvol botermerk Lurpak

Aarhus - Zuivelconcern Arla koopt voor 20 miljoen euro van de Deense zuivelbrancheorganisatie Mejeriforeningen de rechten op het 125 jaar oude botermerk Lurpak.

Arla is van plan de boter onder dit merk te introduceren op een aantal nieuwe markten. Daarbij wil het bedrijf de mogelijkheden hebben om het product verder te ontwikkelen dan wel te innoveren. Omdat dit investeringen vergt wenst Arla de handen daarvoor vrij te hebben zonder inmenging van de Deense concurrenten. De andere Deense zuivelaars die tot dusver ook Lurpak op de markt brachten, mogen dat blijven doen onder licentie. De afzet van Lurpak genereert een omzet van rond de 400 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.