Rundveehouderij

Nieuws 1229 x bekeken 4 reacties

WSPA biedt kaasproducenten 20.000 steunbetuigingen aan

Reeuwijk/Hoogeveen - WSPA heeft symbolisch 20.000 steunbetuigingen aangeboden aan twee grote kaasbedrijven, Vergeer Holland in Reeuwijk en DOC Kaas in Hoogeveen.

De dierwelzijnsorganisatie vraagt de kaasbedrijven over te stappen op weidemelk, om daarmee weidegang van melkkoeien te stimuleren. Bij beide bedrijven wordt het streven van de WSPA volgens de organisatie voorzichtig positief ontvangen.

Laatste reacties

 • Flyinghollander

  Die laatste zin is bevestigd door deze bedrijven dat ze er positief instaan? Niet zoals wakker dier de boel verdraaid. Heb niks tegen weidegang, maar hoe ziet WSPA het bij slecht weer of die paar warme dagen per jaar, mogen ze dan wel binnen blijven?

 • Koeienboer

  Van deze organisaties moet je helemaal niets in ontvangst willen nemen. Als ze hun kans schoon zien zetten ze ons allemaal met leugens en bedrog als viezerikken neer.

 • pvantongeren1

  WSPA verdraait niet, maar stelt vast op basis van gesprekken met deze bedrijven dat ze positief staan tegenover weidegang. Als de weersomstandigheden het noodzakelijk maken, moeten de koeien uiteraard tijdelijk naar binnen kunnen. Het gaat erom dat ze in de maanden dat het gras groeit zoveel mogelijk in de wei komen. Dus tenminste 120 dagen per jaar, zes uur per dag. Kretologie over 'leugens en bedrog' is geen serieuze bijdrage aan de discussie. Jammer.

 • Flyinghollander

  P van Tongeren als medewerker van WSPA zal ik dit ook zeggen, maar de ervaring met de andere clubs doet anders vermoeden. Tenminste 120 dagen per jaar goed weer. U bent het bericht van ABN Amro al vergeten, waar wakker dier ook iets suggereerde maar niet waar bleek te zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.