Rundveehouderij

Nieuws 2297 x bekeken 3 reacties

Vragen FrieslandCampina bij handelen DeltaMilk

Amersfoort - FrieslandCampina wil dat de Dutch Milk Foundation (DMF) nader onderzoek doet naar de gang van zaken rond de verkoop van eigen melk van DeltaMilk op de spotmarkt en de terugkoop van goedkopere melk (van FrieslandCampina) via het DMF.

Voorzitter Teunis Sterk van DeltaMilk heeft tegenover deze krant bevestigd dat DeltaMilk een deel van de eigen melk elders afzet, terwijl het andere melk van het DMF bijkoopt. FrieslandCampina is van mening dat deze praktijk indruist tegen de geest van de 'Raw Milk Remedy' waarbij FrieslandCampina via DMF, verplicht is boerderijmelk beschikbaar te stellen aan DeltaMilk. Dat is voor de productie van natuurkaas. De leveranties zijn bedoeld om DeltaMilk meer toegang te geven tot de markt van boerderijmelk. Een woordvoerder van de DMF zei dinsdag dat nog geen signaal van FrieslandCampina was binnengekomen.

Laatste reacties

 • agratax2

  Dit heet volgens mij Vrije Markt strategie, door FC omhelst en gepromoot. Nu het tegen hen lijkt te werken wordt er moord en brand geschreeuwd. Als dit artikel klopt blijkt wee eens kleinzielig Nederlandse ondernemers zijn, altijd voor alles pleiten dat voordeel geeft, geeft dezelfde regel nadeel, dan is leiden in last.

 • Zuperboer

  Neen, dit heet gewoon fraude ..... en daar hebben we allemaal wel een mening over. Lees de statuten van de DMF er maar op na.

 • sjaakbea

  Zuperboer, helemaal gelijk. Volgens mij is dit misbruik maken van DMF fonds.
  Melk via DMF was bedoeld om eerlijke kans voor b.v. Delta. Dit gebruik is heel iets anders.

Of registreer je om te kunnen reageren.