Rundveehouderij

Nieuws 1089 x bekeken

Voorschot DeltaMilk naar ruim €35,00 per 100 kilo

Bleskensgraaf - Coöperatie DeltaMilk verhoogt de voorschotmelkprijs over de maand november met €2,25 per 100 kilo. Leden ontvangen daardoor netto €35,01. Dat is de voorschotprijs exclusief btw en na aftrek van 7 cent PZ-heffing.

DeltaMilk volgt met de verhoging de beweging van de garantieprijs bij FrieslandCampina. DeltaMilk keert echter geen quantumtoeslag en seizoenstoeslagen of -heffingen uit. Tot en met november ontvangen de leden van DeltaMilk een gemiddelde melkprijs van €33,54 per 100 kilo. Dat is 5 cent minder dan een lid van FrieslandCampina met 800.000 kilo melk doet. Het is echter €0,77 per 100 kilo meer dan een DOC-lid ontvangt bij een leverantie van 8 ton melk per jaar. Cono betaalt gemiddeld het hoogste voorschot uit. Tot en met november ontvangen de leden daar €34,21 per 100 kilo melk.

Voorzitter Teunis Sterk is optimistisch gestemd over de ontwikkeling van de zuivelmarkt. "De melkprijs maakt een mooie eindejaarssprint. De verwachting voor december is ook positief." Dat komt bij DeltaMilk/De Graafstroom ook omdat de prijs van natuurkaas weer is bijgetrokken. Die is nu weer gelijk aan tot zelfs iets hoger dan die voor foliekaas.

Of registreer je om te kunnen reageren.