Rundveehouderij

Nieuws 2434 x bekeken

Volac juichend over succes samenwerking met DOC Kaas

Orwell - Het Britse zuivelbedrijf Volac heeft over boekjaar 2011/2012 een bijna 40 procent hogere winst behaald. De winst steeg naar ruim 21 miljoen euro. Topman James Neville is vooral lovend over de bijdrage aan het resultaat van DV Nutrition, de joint-venture met DOC Kaas, die gespecialiseerd is in de weiverwerking.

Van dit bedrijf zijn over 2011 nog geen cijfers bekend gemaakt, maar volgens Neville steeg de omzet van de Nederlandse joint-venture over het vorige boekjaar met 37 procent. Dit is vooral te danken aan de sterk gestegen vraag naar wei-derivaten. Ook de dochterbedrijven in Maleisië en China droegen goed bij aan de winst.

In totaal boekte Volac over het in februari afgesloten boekjaar 2011-2012 een omzet van omgerekend 200,5 miljoen euro. Dat 34 procent meer dan vorig jaar werd behaald (toen bijna 150 miljoen). De winst steeg van 15,5 naar 21,36 miljoen euro.

Volac is een familiebedrijf. Het beschikt over zes productiebedrijven en heeft samenwerkingsverbanden afgesloten met Britse, Amerikaanse, Maleisische, Chinese en Nederlandse zuivelbedrijven. DV Nutrition is opgericht in 2003 en heeft een fabriek naast die van DOC Kaas op het zuivelpark in Hoogeveen.

Volac produceert zowel weiproducten voor de voedingsindustrie als voor direct gebruik door consumenten. Op beide markten deden de weiproducten het de afgelopen jaren heel goed. Die situatie is nog steeds onveranderd. Met name naar WPC 80 bestaat een enorme vraag. Wei-derivaten worden veel gebruikt in sportdranken, gezondheidsproducten en in babyvoeding. Volac wil gezien de goede markt stevig verder blijven investeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.