Rundveehouderij

Nieuws 11 reacties

Vier bedrijven zonder goede opvang van perssap

Den Bosch - Het waterschap Aa en Maas heeft 26 gerichte controles uitgevoerd in hun beheersgebied Oost-Brabant. De controles hadden betrekking op ongewenste lozingen van organische perssappen uit snijmaiskuilen. Als deze perssappen in het oppervlaktewater terecht komen, kan het water ernstig verontreinigd raken.

Op vier bedrijven bleek de opvang van perssappen uit de kuil onvoldoende. De bedrijven hebben een herstelperiode van 7 dagen gekregen. Daarna volgt hercontrole.

Laatste reacties

 • BoB de Bakker

  Wat overdreven!! En wat doen de waterschappen aan illegale riooloverstorten?

 • whlpost

  sterker nog, bij ons in de polder was een rioolpersleiding kapot getrokken tijdens graafwerkzaamheden (januari 2012). De sloten zagen (na 2 dagen spuiten) grijs van de troep, Hoogheemraadschap van Rijnland sloot de pijp af, repareerde deze en vervolgens kregen wij te horen dat het niet ernstig was. Het was 'slechts' huishoudelijkafval en 'dus' biologisch afbreekbaar(?). Men heeft extra water ingelaten om het te verdunnen en daarmee was het 'opgelost'. Dat moet een boer eens proberen, als zijn mestsilo klapt...

 • Elevage

  nou dit lijkt me een simpele zaak: gewoon alles extra doorspoelen!!
  je betaalt gut mag weten hoeveel aan waterschapslasten, dan mogen die eikels toch ook wel eens iets doen voor hun 'klanten'.

 • Wiegehts

  wat kun je er aan doen als de mais toch al in de kuil is niet veel toch

 • aarthamstra1

  Als er pers sappen in het oppervlaktewater komen kan het water ernstig verontreinigd worden??? Kan ?? ernstig????
  Minder ernstig voor het milieu dan een auto die van Amsterdam naar Groningen rijd.
  Minder ernstig dan een koppel ganzen die ongevraagd in je achter tuin schijten. .

 • muskensgpm

  kan ik het ook oplossen met een portemonnee van een ander?

 • helvo2

  dit krijg je van deze watergraaf,was altijd al een groot probleem in de proviciale staten en nu hier.Als het kan moet je Lambert Verheijen vandaag nog op non actief zetten

 • lammetje

  Is perssap dan niet biologisch afbreekbaar?? En wat gebeurt er met al het water dat vd wegen afstroomt met olie rubber en na de winter miljoenen tonnen zout!! Laat ze eerst daar maar eens naar kijken ipv dat kleine beetje perssap.

 • W Geverink

  Ik wist niet eens dat daar ook al op gelet wordt.

 • Jan Zonderland

  W?? (Geverink), ik denk dat als je hier in Canada perssap in een sloot laat lopen en een of andere milieuambtenaar ziet dat, dat je dan dezelfde problemen hebt als waar ze in Nederland mee te maken hebben.
  Hier is alleen de pakkans veel kleiner.
  En wat betreft riooloverstorten, daar kunnen ze hier ook wel wat van maar ook hier gelden er dan andere regels

 • W Geverink

  Ik weet niet wat in Ontario de regels zijn Jan,en ik heb nooit gehoord dat er regels zijn in het westen. Gelukkig zijn hier in het westen weinig sloten..

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.