Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Verzet Cono-leden tegen Caring Dairy plus

Westbeemster - Een groep van zo'n 30 Cono-leden uit Noord-Holland wil niet meedoen aan het Caring-Dairy plus programma. De rest wel. Dit zegt directeur Eric Hulst in reactie op berichten over onrust onder de leden.

De veehouders zijn het registreren en verantwoorden beu en willen niet gedwongen worden om toch mee te doen. Cono respecteert dat, maar wil wel verder gaan met het vrijwillige plus-programma. Om boeren tegemoet te komen neemt Cono zoveel mogelijk registratiewerk over van leden.

Laatste reacties

 • koestal

  Het zal bij Friesland -Campina ook niet veel anders zijn ,steeds meer regels en eisen waar je flauw van wordt,vertaal deze eisen maar eens in een flinke plus op de melkprijs,maar dan gaan ze de prijs weer vertalen naar de omliggende landen het zgn. mandje waar je toch weinig grip op hebt.

 • politiek

  Mijn inziens per direct een leveringsverbod melk voor die antibiotica melkveehouders. Als bewuste melkveehouders niet willen registreren en verantwoorden is het natuurlijk ook onverantwoord als die melk in voedselcircuit komt. Dit in belang van de gezondheid consument en collega melkveehouders die wel de verantwoording hebben om zich in te spannen voor gezond en veilige melk.

 • agratax2

  Politiek laten we eens stoppen met antibiotica in de melk als crimineel te beschouwen. De Russen leven nog steeds en dan te weten dat antibiotica melk niet naar de fabriek mag/gaat, maar rechtstreeks naar de school en het hospitaal in het dorp. Iedereen gelukkig, de fabriek, de boer en vooral de mensen, goedkope verse melk voor de behoeftigen. Heb jaren gewerkt op bedrijven met twee tanks, 1 gezonde melk en 1 antibiotica melk.

 • klaas.van.der.horst1

  De discussie gaat snel weer één bepaalde richting op, maar wat vinden jullie van steeds iets verdergaande eisen aan de productie van melk? Nodig om je te blijven onderscheiden, of alleen maar extra sores?

 • leo,s vriend

  Politiek,Voor de zoveelste keer: als je ergens de ballen verstand van hebt,Hou dan je mond.
  ELKE druppel melk die geleverd word aan de fabriek wordt getest op ab en elk spoortje wordt gevonden,staat een zware sanctie op en ALLE positieve melk wordt vernietigd.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.