Rundveehouderij

Nieuws 934 x bekeken 1 reactie

Toekomst van vleesveemanifestatie NVM nog onzeker

Doetinchem - Het is nog niet zeker of de Nationale Vleesvee Manifestatie (NVM) doorgaat. De negen stamboeken moeten voor 1 december aan de Federatie Vleesveestamboeken laten weten of ze groen licht geven.

De onzekerheid is ontstaan na het overschrijden van het budget van de editie van 2011. Die manifestatie vond toen plaats in de IJsselhallen in Zwolle. De organisatie werd na afloop geconfronteerd met onverwachte rekeningen van de beursorganisatie. Dat leidde bij een aantal stamboeken tot ongenoegen.

In de afgelopen bestuursvergadering van de federatie is een begroting gemaakt waar de afzonderlijke stamboeken voor 1 december akkoord mee moeten gaan. De stamboeken is gevraagd zelf meer voor personele ondersteuning te zorgen, zodat de organisatiekosten lager uitvallen.

Enkele geraadpleegde stamboekvoorzitters benadrukken dat ze achter een gezamenlijke manifestatie staan, maar dat betaalbaarheid een belangrijke voorwaarde is. Op de vraag wat er gebeurt als niet alle negen stamboeken groen licht geven wil Ed Neerincx, tijdelijk voorzitter van de federatie, geen antwoord geven. Als de stamboeken akkoord gaan, vindt de derde editie van de NVM plaats op 26 oktober in de IJsselhallen in Zwolle.

Rene Stevens

Eén reactie

  • a.t.herwijnen

    Waarom in zo'n dure lokatie. er zijn toch meer alternatieven.

Of registreer je om te kunnen reageren.