Rundveehouderij

Nieuws 2224 x bekeken 1 reactie

Sterke stijging EU-export melkpoeder en kaas

Brussel - De Europese zuivelindustrie en handel hebben in de eerste negen maanden van 2012 fors meer mageremelkpoeder en kaas geëxporteerd dan in dezelfde periode van 2011.

Dit blijkt uit cijfers van de Europese Commissie. De export van mageremelkpoeder steeg met 17 procent naar 436.291 ton, de export van kaas ging met 12 procent omhoog naar 563.976 ton. De uitvoer boter steeg ook licht, die van vollemelkpoeder en boterolie daalde licht. Vooral afgelopen voorjaar werden grote hoeveelheden mageremelkpoeder verkocht buiten de EU. De export van kaas is in de loop van 2012 steeds verder omhoog gegaan.

Overigens is ook de import van kaas en boter in de EU gestegen. De kaasimport steeg met zo'n 6.000 ton tot ruim 51.000 ton, de boterimport steeg met een kleine 18.000 ton naar ruim 43.000 ton. De belangrijkste importeurs van kaas zijn Rusland en Japan. China koopt naast volle- ook steeds meer mageremelkpoeder. Egypte ontwikkelt zich tot een grote importeur van boter.

Eén reactie

  • info48

    Mooi Bericht! zou willen pleiten dit soort nieuws veel meer uit te diepen door er b.v ook Euro waardes aan te hangen en die te plaatsen in de Zgn. Europese recessie.
    Klaas vd Horst goed bezig! het mag nog best een tandje hoger; de boer en maatschappij verdienen het!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.