Rundveehouderij

Nieuws

Rusland sluit grenzen voor aantal Duitse zuivelaars

Moskou - De Russische veterinaire en voedselveiligheidsdienst Rosselkhoznadzor sluit de grenzen voor zuivelproducten van een aantal Duitse fabrikanten, waaronder vooral Beierse zuivelverwerkers.

Ruim twintig bedrijven zijn al getroffen door een exportverbod. Dat zegt Rosselkhoznadzor-chef Sergei Dankvert tegen het Russische persbureau Interfax. Recente controles hebben volgens hem aangetoond dat veel Duitse zuivelfabrikanten niet voldoen aan de Russische veiligheidseisen. De problemen doen zich vooral voor bij de datering van de melkaanvoer bij de bedrijven. "Deze overtredingen zijn van stelselmatige aard en de federale veterinaire dienst van Duitsland doet er niets aan."

Of registreer je om te kunnen reageren.