Rundveehouderij

Nieuws 722 x bekeken

PVV erkent IKM-Vlaanderen voor antibioticaregelgeving

Zoetermeer - Het PVV heeft IKM-Vlaanderen voorlopig erkend als kwaliteitssysteem voor de antibiotica regelgeving in de rundersector. IKM staat voor Integrale Kwaliteitszorg Melk. Bij dit Belgische systeem zijn ook melkveehouders uit Nederland aangesloten. Dankzij de erkenning kunnen Nederlandse melkveehouders die bij IKM zijn aangesloten via dit systeem de verplichte controles laten uitvoeren.

Voor de rundersector bestaat sinds augustus 2011 de Verordening registratie en verantwoording antibioticagebruik rundersector. De verordening geldt voor elke rundveehouder met 5 of meer runderen in Nederland. Rundveebedrijven die niet binnen een kwaliteitssysteem produceren moeten zich jaarlijks laten controleren. Rundveebedrijven die binnen een kwaliteitssysteem produceren, zijn verplicht om deze controle minimaal één keer per twee jaar te laten gebeuren.

Of registreer je om te kunnen reageren.