Rundveehouderij

Nieuws

Nog één schapendief vast

Nijmegen - Eén van de drie verdachten in de zaak van de Gelderse schapendiefstallen zit nog vast. Dat meldt de woordvoerder van politie Gelderland Zuid. De verdachte kan in totaal 90 dagen vastgehouden worden. Bedoeling is dat de zaak binnen die periode voor de rechter komt.

350 van de 400 gestolen schapen zijn teruggegeven aan vijf eigenaren in de regio, op grond van DNA-onderzoek. De dieren zijn na overleg van de betrokkenen bij één eigenaar terechtgekomen. In verband met hygiëne-eisen konden ze niet terug naar alle adressen, aldus de woordvoerder.

Volgens de politie is de diefstal van schapen en ook landbouwwerktuigen een vorm van 'ordinaire diefstal', en spelen waarschijnlijk geen andere motieven een rol. De politie is nog bezig met afronding van het onderzoek, maar verwacht geen verdere aanhoudingen.

In totaal werden dit najaar bijna 600 schapen in Nederland en Duitsland gestolen. Politie en justitie hebben volgens een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Arnhem nog geen idee waar de 250 beesten zijn die nog niet zijn teruggevonden. Mogelijk zijn die dieren al geslacht of naar andere landen gebracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.