Rundveehouderij

Nieuws 1544 x bekeken

Nieuw-Zeeland vreest voor reputatie zuivel

Auckland - Nieuwzeelandse zuivelfabrikanten van babyvoeding vrezen voor hun reputatie. Aanleiding is het feit dat de helft van de 270 ton afgekeurde babyvoeding in China, in de periode augustus 2011 tot oktober 2012, afkomstig is uit Nieuw-Zeeland. Dat meldt Dairyreporter.com.

In China zou naast argwaan tegen lokaal geproduceerde melkpoeder, vanwege het melamineschandaal in 2008, nu ook argwaan ontstaan tegen geïmporteerde melkpoeder. Eerder maakte de New Zealand Herald bekend dat Chinese zuivelproducenten zich soms ten onrechte uitgeven als Nieuwzeelandse producenten. In Nieuw-Zeeland wordt betwijfeld of alle afgekeurde melkpoeder daadwerkelijk niet aan de gestelde eisen voldoet.

Ook wordt gewerkt aan standaardvoorwaarden waaraan Nieuwzeelandse exporteurs van babyvoeding moeten voldoen en aan betere communicatie met de Chinese autoriteiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.