Rundveehouderij

Nieuws

Mooie omzetgroei en winstverdubbeling Brokking

Almere - Brokking's Beheer heeft vorig jaar goed geprofiteerd van de hogere prijzen voor veevoer en kunstmest. Het bedrijf heeft de omzet vorig jaar met 37 procent zien groeien, de winst werd meer dan verdubbeld.

Dit blijkt uit de jaarcijfers die het moederbedrijf van onder meer Beuker en Triferto heeft gedeponeerd. Vooral de omzet in Duitsland groeide spectaculair. Daar stegen de verkopen met ruim 70 procent, van 75 miljoen euro in 2010 naar meer dan 128 miljoen in 2011. In Frankrijk werd 44 procent meer verkocht (33,8 ten opzichte van 23,5 miljoen), in België 30 procent meer. De omzet steeg daar van 29,2 naar 37,9 miljoen euro. Op andere markten, zoals Tsjechië, werden eveneens mooie omzetstijgingen geboekt.

In Nederland boekte Brokking's Beheer ook omzetgroei. Er werd vorig jaar voor 30 miljoen euro meer aan voer en kunstmest verkocht. Toch leverde dit procentueel gezien maar een omzetstijging op met 2,2 procent. In Nederland groeit de kunstmestmarkt nauwelijks meer, terwijl ook de markt voor enkelvoudige producten niet heel veel groter meer wordt. In Duitsland, Frankrijk en België is wat dat betreft nog veel meer te halen. Over de resultaten van de droogvoedertak ten opzichte van de tak met vochtrijke bijproducten wil het bedrijf geen uitspraken doen. In 2010 werd de droogvoedertak versterkt door de aankoop van Covaco (gekocht uit het faillissement van Schouten). Het enige wat een woordvoerder kwijt wil is dat Covaco een goedlopend bedrijf is, maar dat ook al was.

In totaal zette Brokking's Beheer in 2011 voor bijna 407 miljoen euro om, tegenover bijna 297 miljoen het jaar ervoor. De winst steeg van 6,2 naar 13,5 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.