Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

Listeria in Belgische biologische kaas

Keiem - Biologische kaasmakerij Het Dischhof uit het Belgische Keiem roept uit voorzorg al haar kazen terug uit de verkoop. Oorzaak is een besmettign met bacterie listeria monocytogenes, zo meldt nieuwssite Vilt.

Vóór de massale terugroepactie waren al enkele kleine charges teruggeroepen. De productie is een week stilgelegd voor reiniging en desinfectie, laat de kaasmakerij weten.

Listeria kan voedselvergiftiging veroorzaken. Uit steekproeven bleek een lichte besmetting met de bacterie in enkele productiecharges. In overleg met het Voedselagentschap FAVV besloot Het Dischhof om uit voorzorg alle kazen uit de verkoop terug te roepen. Het gaat om de kazen "Keiems Bloempje", "Keiemse Witte", "Keiemnaer", "Keiemnaer 20+" en "Keiemtaler".
De productie werd een week stil gelegd om alles te reinigen en grondig te desinfecteren. "Door het vernietigen van alle kaas gaat er een grote hoeveelheid verloren. Wij zullen alle middelen inschakelen om de voorraad aan te vullen, maar dit zal enkele weken duren", alsnog de kaasmakerij.

Het Dischhof verzekert voorts dat alle kaas die het bedrijf verlaat, onderzocht en conform zal zijn.

Eén reactie

  • Mozes

    Weer een biologisch bedrijf met voedselveiligheids problemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.