Rundveehouderij

Nieuws 5 reacties

Kaasexport naar Brazilië stap dichterbij

Brasilia- De export van Nederlandse kaas naar Brazilië is een stap dichterbij gekomen.

In het voorjaar van 2013 komt een Braziliaanse delegatie op zuivelinspectie in Nederland. Voor export van zuivelproducten naar Brazilië is goedkeuring van het Braziliaanse ministerie van landbouw nodig. Twintig Nederlandse kaasbedrijven staan op de wachtlijst voor deze certificering. Wanneer de inspectie eind februari en begin maart de bedrijven goedkeurt, kan de export van kaas en andere zuivelproducten naar Brazilië beginnen.
De toezegging van Brazilië om op inspectie te komen is gedaan tijdens de handelsmissie van onder leiding van minister Lilianne Ploumen van Internationale Handel en Ontwikkelingssamenwerking aan Brazilië. Ploumen reageert positief over de afspraken. “Kijk, dat is nou de kracht van zo’n missie. Het brengt dingen achter de schermen weer in beweging, waardoor een versnelling in besluitvorming plaatsvindt. Mijn vader was melkboer, dus ik heb er zelf ook nog een warm gevoel bij”, aldus Ploumen.

Aan de handelsmissie, waar ook prins Willem-Alexander en prinses Maxima deel van uit maken, doen in totaal 160 Nederlandse bedrijven mee. Brazilië heeft een interne markt van 200 miljoen inwoners en is de zesde economie ter wereld.

Laatste reacties

 • Hans Brasil

  Kijk geweldig, Dan kan Europa mooi ons varkensvlees importeren. Mooie deal toch?

 • Zuperboer

  Daarvoor komen we eerst inspecteren medio 2013, schikt U dat mr. Hans? Kunnen we testen of Brasil aan de eisen der EU voldoet, op het gebied van welzijn, antibiotica en hormonen.

 • Hans Brasil

  Komt u direct maar en zie hoe 192 miljoen Brazilianen eten, leven en gelukkig zijn, inspecteer onze slachterijen en varkenshouderijen ga u dan zelf is afvragen wie er nou finaal doorgeschoten is. Echter de rest van uw leven zult u zich vertwijfeld afvragen wat u toch bewogen heeft om in Nederland varkens te gaan houden!

 • keesvlot

  helemaal mee eens Hans. Nu maar hopen dat ze die containers met kaas niet maanden lang in de haven van Rio laten staan......

 • Geertjan

  Ja dan wordt het oude belegen kaas.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.