Rundveehouderij

Nieuws

Kaas flink duurder op internetveiling Fonterra

Auckland - De opbrengsten van zuivelproducten op de internetveiling van de Nieuw-Zeelandse coöperatie Fonterra zijn op dinsdagmiddag 20 november licht gestegen.

De beursindex laat een stijging zien van 0,7 procent ten opzichte van de laatste veiling op 6 november. De grootste veroorzaker van de stijging van de beursindex was de Cheddarkaas, dit in volume kleine product op de veiling liet een stijging zien van 11,6 procent en noteerde 3.436 dollar per ton (2.692 euro)

Het voor Europa belangrijke mageremelkpoeder daalde 1,4 procent naar 3.402 dollar per ton (2.666 euro). Het vollemelkpoeder zakte wat harder in prijs met 2,3 procent en kostte gemiddeld 3.276 dollar per ton (2.567 euro). Boterolie steeg ten opzichte van de vorige veiling met 1,3 procent naar 3.066 dollar (2.402 euro).

Het aanbod van de zuivelproducten lag met ruim 48.000 ton wat lager dan de voorgaande veilingen en had elf biedronden en twee uur nodig om alles te verhandelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.